KOPPOP ARCHIEF

WEBSITE

Een nieuw ontwerp met bijpassende structuur voor de website Koppop, een Noord-Hollands poparchief met bands uit Westfriesland.

Tijdens mijn stage mocht ik een nieuw ontwerpvoorstel doen voor de website Koppop. Ik kreeg een enorm archief met allemaal oude bandfoto's en plaathoezen. Omdat de stijlen zo uiteenliepen ging ik aan de slag met het maken van moodboards.

Zodra ik meer inzicht had gekregen in het archief van Koppop ging ik kijken naar de structuur: Hoe zit Koppop in elkaar? Hiervoor maakte ik een wireframe.

Ik experimenteerde met verschillende stijlen om op zoek te gaan naar een overeenkomstige eigenschap, wat hebben de stijlen met elkaar gemeen? Hoe ontwikkel ik een sterk en bijpassend ontwerp waarbij de nadruk ligt op de sprekende foto's uit het archief?

Ik ging op zoek naar een combinatie tussen oud en nieuw. Een website zoals ze die in de jaren 60 gemaakt zouden hebben, maar dan wel in een nieuw jasje. Ik ontdekte dat de oude structuren iets is wat alle archiefstukken met elkaar gemeen hebben. Hierbij dacht ik aan: scheuren, stof en krassen en ruis. Ik dook in photoshop en probeerde op die manier zo'n structuur na te bootsen.

Uiteindelijk kwam ik op dit ontwerp. De foto in de header en de scheuren geven het een oude look. De list-items en het font hebben een soort poster/pop effect, iets wat ook vaak terug kwam in het archief.